Benieuwd naar de
mogelijkheden?

Laat uw gegevens achter en wij nemen z.s.m. contact met u op.

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Privacybeleid en de Servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.
Sluiten
skip to Main Content

Architectuur

Een krachtige uitstraling

Het project ‘De Landdrost’ voltooit het carré van het Stadhuis van Almere. Het gebouw vervult een aantal stedenbouwkundige wensen. Namelijk een meer gedefinieerde pleinwand evenwijdig aan de doorgangsroute naar het stadshart aan de Zuidzijde, en de corridor van de busbaan. Deze heeft een halte ter hoogte van de enorme overkraging van de vierkante hoektoren, die bestemd is voor een hogeschool.

De hoge elementen van het lange gebouw op de uiteinden geven de hoeken van het carré een krachtige uitstraling. Zo komt er meer samenhang in de totale compositie van het Stadhuis en ‘De Landdrost’. De lage vierkante toren met de school ligt dichtbij het Stadshart aan de zuidwestzijde. De hoge schijfvormige toren met het kantoor aan de andere kant vormt de entree van de route naar het Stadshart en refereert aan de hoge diagonaal gelegen stadhuistoren.

Kantoorruimte te huur in Almere - De Landdrost

Robuust ontwerp

In de architectuur van het gebouw is gezocht naar contrast tussen de plint en de torens. De plint is robuust met een stevig vierkant grid met diepe neggen. Het heeft zo een statuur die aansluit bij de schaal en importantie van het plein. De torens hebben horizontale gelede gevels. Door de hogere borstweringen van de school en de veel lagere dunne borstweringen van het kantoor ontstaat contrast. Voor alle elementen wordt hetzelfde materiaal gebruikt.

De gevel heeft horizontale raamstroken met blank geanodiseerde kozijnen en een karakteristiek wit marmer met een markante tekening. Alle borstweringen worden voorzien van een plaat. De raamstroken liggen in tegenstelling tot de plint bijna in het vlak van de beplating. Zo wordt ook hier het contrast met de plint gezocht. De witte gevel sluit goed aan bij de kleurstelling van de diverse componenten van het Stadhuis.

Kantoorgebouw De Landdrost Almere